Терміново!!! Розв\'яжіть кейси на Професійну етику, відповідно до нормативно правових актів професійної етики, та відповідних статей.
Кейс 1. Прокурор А., що працює у прокуратурі понад 5 років взяв лікарняний на 7 днів та поїхав на відпочинок до Туреччини. В цей час його роботу виконував прокурор Б, на якого зазвичай керівник прокуратури покладає обов\'язки виконувати додаткову роботу під час хвороби, відпустки чи відрядження інших прокурорів, так як прокурор Б якісно виконує покладені на нього завдання.
Дайте оцінку ситуації з точки зору етики та законодавства.
Кейс 2:
До прокурора А. в 12.30 прийшов слідчий і попросив підписати підозру по справі, в якій А. є процесуальним керівником. А відповів слідчому, що перед тим, як підписати процесуальний документ, прокурор повинен його прочитати, що потребує часу близько 1 години, а через 30 хвилин розпочнеться обідня перерва. Крім того, прокурор А. сказав, що підозру він зараз підпише тільки якщо слідчий протягом 15 хвилин принесе йому каву з булочкою, а також пачку паперу. В іншому випадку прокурор піде на обід і до прокуратури вже сьогодні не повернеться через те, що в нього далі за розкладом 3 судові засідання, в яких він буде підтримувати державне обвинувачення. Оцініть ситуацію з точки зору професійної етики прокурора.
Ответ
5 (1 оценка)
0
viktoriakeroglo 2 месяца назад
Светило науки - 29 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Объяснение:

Кейс 1. Стаття 29. "Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів"  Взаємовідносини у колективах прокуратур

Відносини між прокурорами у їх колективах повинні ґрунтуватися на засадах взаємоповаги і взаємодопомоги.

У стосунках між собою прокурори повинні уникати проявів недоброзичливого ставлення один до одного, спрямовуючи свої зусилля на виконання покладених на прокуратуру завдань.

Об'єктивна публічна критика у колективах прокуратур недоліків у роботі колег має поєднуватися з повагою, толерантністю, стриманістю і ввічливістю.

Кейс 2. Стаття 25.  "Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів"Взаємовідносини з правоохоронними органами

У взаємовідносинах із співробітниками правоохоронних органів прокурор зобов'язаний бути компетентним, виважено та тактовно виявляти вимогливість і принциповість, що базуються на вимогах закону.

Тому прокурор А порушив правила поведінки та професійної етики

Остались вопросы?