3. Розв`яжіть правові ситуації (5б)
А) Олена придбала в магазині дорогу сукню. На етикетці не було вказано, що цю річ не можна прати з використанням деяких пральних порошків.
Б) Олег придбав у супермаркеті торт, виробником якого було зазначено кондитерську фабрику, хоча насправді торт було виготовлено фізичною особою — підприємцем Деркачем.
В) На етикетці йогурту було вказано, що строк придатності цього продукту становить 10 днів і обчислюється із дня продажу товару.
Г) Надія у вересні 2019 року придбала у магазині «Магніт» фен із гарантійним строком один рік. Феном Надії користувався молодший брат Сергій – сушив свого кота. У грудні того ж року фен зломався. Магазин відмовився провести безоплатний ремонт виробу, не дивлячись на те, що гарантійний строк ще не закінчився.
Д) Владислава придбала в магазині морозиво, від споживання якого отримала харчове отруєння. Магазин відмовився відшкодувати витрати на лікування Владиславу, незважаючи на доведення факту харчового отруєння внаслідок споживання продовольчого продукту, придбаного в магазині.
Е) Громадянин Волинко Єгop придбав у магазині побутової техніки автоматичну пральну машину синього кольору. Оскільки техніку мали привезти йому зі складу, Єгop оформив усі потрібні документи, перевіривши зазначені дані про виробника, модель, колір, вартість та інші параметри товару, оплатив товар у касі магазину і поїхав додому. Увечері, коли йому доставили пральну машину, Волинко виявив, що хоча товар відповідав усім основним характеристикам обраної ним моделі, але був не синього кольору, як він замовляв, а білого.
Споживач відмовився забирати товар, оскільки його ванна кімната була синього кольору, і біла пральна машина йому не підходить. Наступного дня Волинко прийшов до магазину з вимогою: або надати йому товар того кольору, який він замовляв, або повернути гроші. У магазині йому відмовили, мотивувавши це тим, що гроші вже заплачено, а колір товару не є його обов’язковою характеристикою. Волинко Єгop подав позов до суду про порушення прав споживача
Ответ
0 (0 оценок)
0
romokei845 1 год назад
Светило науки - 138 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Объяснение:

А) У Елены могут быть основания утверждать, что магазин должным образом не проинформировал ее о том, как ухаживать за дорогим платьем. Она может иметь право на компенсацию или возврат средств за покупку. Б) У Олега также может быть повод подать жалобу или судебный иск как против супермаркета, так и против индивидуального предпринимателя за вводящую в заблуждение маркировку и ложную рекламу. В) Срок годности йогурта четко указан на этикетке, и магазин не несет ответственности за какие-либо проблемы, возникающие при употреблении продукта после истечения срока годности. Г) Надежда должна иметь право на бесплатный ремонт или замену фена в соответствии с условиями гарантии, за исключением случаев, когда в гарантии прямо указано, что ущерб, вызванный ненадлежащим использованием, не покрывается. Вполне возможно, что использование Сергеем фена для сушки кошки может быть расценено как ненадлежащее использование. Д) Владислава, возможно, сможет подать в суд на магазин за продажу продукта, который вызвал у нее пищевое отравление, но это будет зависеть от конкретных доказательств и обстоятельств. Е) В случае Волинко обязательные характеристики продукта могут варьироваться в зависимости от страны, но в некоторых случаях цвет может считаться одной из таких характеристик. Если магазин должным образом не проинформировал Волинко о цвете стиральной машины, он может иметь право на возврат средств или замену. Это будет зависеть от конкретных законов в стране и от того, как был заключен контракт между магазином и Волинко .

Остались вопросы?