Проілюструйте прикладами положення статтi. Із Кодексу законів про працю України Стаття 187.

Права неповнолітніх у трудових правовідносинах Неповнолітні, тобто особи, що не досягли вісімнадцяти років, у трудових правовідносинах прирівнюються у правах до повнолітніх, а в галузі охорони праці, робочого часу, вiдпусток та де- яких інших умов праці користуються пiльгами, встановленими законодавством України.​
Ответ
0 (0 оценок)
1
katadasha2415 1 год назад
Светило науки - 112 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Стаття 187 Кодексу законів про працю України встановлює, що неповнолітні, тобто особи, які не досягли 18-річного віку, мають права, як і повнолітні працівники. Наприклад, неповнолітні працівники мають право на оплату праці не менше, ніж встановлено законодавством для повнолітніх, а також на відпустки та їхню оплату відповідно до закону.

Однак, законодавством України встановлені певні пільги для неповнолітніх у галузі охорони праці, робочого часу та відпусток. Наприклад, неповнолітні працівники не можуть працювати в нічний час, в тому числі в готелях, ресторанах, барах, казино, нічних клубах та інших закладах, що працюють в нічний час.

Крім того, неповнолітні працівники мають право на більш тривалі відпустки, ніж повнолітні працівники. Наприклад, неповнолітні працівники мають право на щорічну відпустку тривалістю не менше, ніж 24 робочих дні, в той час як повнолітні працівники мають право на щорічну відпустку тривалістю не менше, ніж 18 робочих днів.

Такі пільги забезпечують додатковий захист та підтримку неповнолітніх працівників, забезпечують їхнє здоров'я та безпеку, що є дуже важливим у трудових правовідносинах з молодими людьми.

Остались вопросы?