❗1. Чи вчинено злочин?❗
❗2.Чи є в цій ситуації співучасть у злочині? Якщо так, визначте співучасників за їхньою роллю у вчиненні злочину.❗

Три 15-річні подруги - Ірина, Олена та Ольга - товаришували з дитинства. Ірина займалася у спортивній секції та володіла прийомами тайського боксу. Подруги прагнули наслідувати героїв комп’ютерних ігор та жити в розкоші. Однак грошей для цього у них було замало. Тож, щоб збагатитися й задовольнити свої примхи, вони вирішили силоміць відбирати у своїх ровесниць гроші, коштовності та мобільні телефони. Для залякування ймовірних жертв дівчата озброїлися ножем.
Перша дівчина, яку Ірина, Олена та Ольга спробували пограбувати в ліфті, вчинила опір. Коли підйомник зупинився, жертва втекла. Ірина розчарувалася в таких «розвагах» і залишила компанію, а Олена та Ольга продовжили «полювання» на дівчат. Вони чатували на тих, хто мав прикраси, гроші, гаджети, й в безлюдному місці відбирали в них майно. На всі «справи» Олена та Ольга ходили в одязі та перуках, що їх надала сестра Олени Валентина, яка працювала в театрі костюмеркою.
Ответ
0 (0 оценок)
0
alexkriviks 1 год назад
Светило науки - 128 ответов - 0 раз оказано помощи

Так, в цій ситуації вчинено злочин, а саме - розбій(ч.1 ст.187 ККУ)

У цій ситуації обидві дівчини, Олена та Ольга, є співучасниками злочину, оскільки вони активно брали участь у плануванні та виконанні розбою. Ірина теж може вважатися співучасницею злочину за своє включення в спільну справу з Оленою та Ольгою, але вона відмовилася від дійства, коли зрозуміла його наслідки та вже не брала участі в подальших нападах. Сестра Олени, Валентина, може бути визнана співучасницею злочину за надання одягу та перуки, що були використані під час злочинів.

Остались вопросы?