Отличаются ли молекулы воды от молекул льда?
Ответ
5 (1 оценка)
1
anniazubtsova 5 месяцев назад
Светило науки - 9 ответов - 0 раз оказано помощи
Молекулы воды и молекулы льда идентичны; разница лишь в их структурной организации. Вода в жидком состоянии имеет случайное распределение молекул, в то время как в льде они образуют упорядоченную решетку.
Ответ
5 (2 оценки)
1
elizavetaaramnova 5 месяцев назад
Светило науки - 26 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Молекули води та молекули льоду складаються з одного й того ж хімічного сполуку - H2O. Вони відрізняються, однак, в їхній структурі та організації на молекулярному рівні через різні фази агрегації.

У рідкому стані, який властивий молекулам води, вони розташовані досить випадково, утворюючи рідкий об'єм з властивістю витікати та набирати форму посудини, в яких вони містяться.

У твердому стані, який характерний для молекул води у вигляді льоду, вони організовані у регулярній, кристалічній структурі, де молекули води утворюють симетричні геометричні відстані і фіксовані положення. Це викликає властивість льоду бути твердим та зберігати певну форму.

Отже, хоча хімічний склад молекул води та льоду однаковий, їхні фізичні властивості визначаються розташуванням та структурою цих молекул у різних фазах агрегації.

Остались вопросы?