срочно!!!!
предмет статистика+экономика
нужен доклад на минут 5-10 по теме: первые учетные операции в древней руси
Ответ
4 (2 оценки)
1
alinamanchenko2008 5 месяцев назад
Светило науки - 15 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

На цю тему можна розповісти наступне:

"Процес економічного розвитку та управління фінансами на території Древньої Русі включав у себе значну кількість учетних операцій, які відображались у різноманітних документах. Початкові учетні операції велися переважно в храмах та монастирях, які володіли значними земельними надбаннями.

Одним із перших видів учетних операцій були документи щодо земельних умов, наприклад, унтермени, в яких фіксувалися земельні витрати та доходи. Ці документи містили важливу інформацію про володіння землею, її обробку та використання.

Крім земельних умов, на території Древньої Русі широко використовувались документи, пов'язані з обліком виробництва та розділом продукції. Це стосується як землеробства, так і ремесел. Наприклад, унтербухі, унтерстави, пераписні лістки тощо.

Також важливими учетними операціями були документи, що фіксували купівлю-продаж майна, нерухомості, рабів та інших цінностей. Ці операції відображалися у таких документах, як грамоти, договори, угоди.

Усі ці учетні операції відображали складну систему господарських відносин на території Древньої Русі та надали можливість керівництву монастирів та міжусобних зв'язків здійснювати контроль та управління фінансовими ресурсами. Ці документи стали першою писемною спадщиною, що відображала економічні процеси на території Древньої Русі і відігравали важливу роль у формуванні подальшої системи управління та обліку."

Остались вопросы?