Политический кризис в румынских княжествах (10-15 предложений ).
Ответ
5 (1 оценка)
1
penpatrick38 1 год назад
Светило науки - 33 ответа - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Політичний криза в Румунських князівствах, що відбувалася у другій половині XIX століття, була спричинена різними факторами. Одним із головних було боротьба між Росією та Османською імперією за вплив в регіоні. Румунія була на перетині цих впливів, і внаслідок цього, князівства входили в склад османської імперії, але також мали певну автономію.

Криза посилилася після відставки князів Михайла Стефана та Александру Йона Кузи. Владу було передано адміністративно-фінансовій раді, яка складалася з представників різних політичних партій. Однак, рада не змогла забезпечити стабільність в країні, що призвело до того, що вона була розпущена відомим політиком того часу Юлієм Янніцарем.

У 1877 році Румунія була включена до Російсько-Турецької війни, під час якої вона отримала підтримку від Росії. В 1878 році було підписано Бухарестський мирний договір, внаслідок чого Румунія отримала незалежність від Османської імперії. Однак, це не дало стабільності політичному життю країни, і політичні конфлікти продовжувалися.

Наступні роки були складними для Румунії. Відбувалися зміни князів, були спроби зміни конституції та виборів, відбувалися масові протести

Объяснение:

Остались вопросы?