❗СРОЧНО❗
Як утворилися торф та кам\'яне вугілля? Які рослини взяли участь у їх утворенні?
Ответ
4 (2 оценки)
2
gromoboyudks 1 год назад
Светило науки - 227 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Торф та кам'яне вугілля утворилися в результаті процесу діагенезу, який відбувався протягом мільйонів років. Утворення торфу та кам'яного вугілля пов'язані з процесами заліснення та відмирання рослин.

Торф утворюється з відмерлих рослин, які знаходяться під водою або на мокрих ґрунтах і піддаються дії мікроорганізмів, які перетворюють органічні рештки на вуглеводні сполуки. Цей процес називається торфоутворенням. У торфі зазвичай зберігаються відбитки рослин, з яких він утворився.

Кам'яне вугілля утворюється з торфу під дією високого тиску та температури, що виникають від глибинного захоронення. Цей процес називається карбонізацією. У кам'яному вугіллі зазвичай зберігаються незмінні рештки рослин, які знаходилися у формуванні цього виду вугілля.

Утворення торфу та кам'яного вугілля пов'язані з відмиранням рослин, що включають багато різних видів від низьких рослин, таких як мохи та водорості, до великих дерев. Наприклад, у торфі можна знайти відбитки таких рослин, як мохи, журавлі, верболози, а в кам'яному вугіллі часто зберігаються рештки дерев, таких як папороті, хвойні та лиственні породи.

Объяснение:

Остались вопросы?