40 балів! Історія 9 клас
2. Які найголовніші відкриття були здійснені в І -й пол. ХІХ ст.?
3. Назвіть особливості кожної країни, в якій проходила \"Весна народів?\"
4. Назвіть, на Вашу думку, найголовніші події І-ї пол. ХІХ ст.
5. Дайте характеристику Віденського конгресу.
Ответ
5 (1 оценка)
1
meikko 1 год назад
Светило науки - 60 ответов - 0 раз оказано помощи

Відповідь:

В першій половині XIX століття було здійснено багато важливих відкриттів в науці та техніці. Наприклад, було відкрито електричний струм, винахідником якого став Олександр Вольта. Також вперше було визначено склад атмосфери Землі, а Френсіс Бейкон запропонував концепцію еволюції.

"Весна народів" була хвилею революційних подій, які поширилися по кількох країнах в Європі. У Франції це була революція 1848 року, у Італії - боротьба за національну єдність, в Угорщині - революція 1848-1849 років, в Польщі - повстання Краківське та Познанське.

Найголовніші події першої половини XIX століття: Наполеоновські війни та відновлення монархії в Європі після них, "Весна народів", заснування Інтернаціональної організації залізничного транспорту, винайдення телеграфу та розвиток парової техніки.

Віденський конгрес був проведений у 1815 році після закінчення Наполеоновських війн. Його головні цілі - встановлення миру в Європі та відновлення монархій у країнах, де вони були повалені під час війн. На конгресі було підписано Трійський договір, який став основою міжнародної політики на багато років вперед. Конгрес також встановив нову систему балансу сил в Європі, яка стала ключовою для збереження миру в регіоні. Однак, конгрес викликав критику за свої рішення

Остались вопросы?