у чому полягають істотні відмінності ідей самозародження і абіогенезу​
Ответ
0 (0 оценок)
0
katadasha2415 1 год назад
Светило науки - 112 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Ідеї самозародження і абіогенезу відносяться до пояснень того, як життя може виникнути на землі. Існують певні відмінності між цими концепціями, хоча вони пов'язані між собою.

Самозародження, відоме також як спонтанне покоління, є ідеєю, що живі організми можуть виникати з неживої матерії. Ця концепція була популярною у XVII-XVIII століттях, але вона була опротестована, коли було доведено, що живі організми розмножуються тільки від інших живих організмів.

Абіогенез, відомий також як безжиттєвість, є ідеєю, що життя може виникнути з неживої матерії, але тільки під певними умовами, такими як підвищення температури або взаємодія різних хімічних речовин. Проте цю концепцію також опротестували, коли було доведено, що живі організми розмножуються тільки від інших живих організмів.

Отже, істотна відмінність між ідеєю самозародження та абіогенезу полягає в тому, що перше твердить, що живе може виникати з неживого без участі іншого живого організму, тоді як друге твердить, що живе може виникати з неживого, але за умови взаємодії з певними хімічними речовинами або від певної фізичної стимуляції.

Остались вопросы?